Burgerparticipatie in Naarden en Bussum

burgerparticipatieDe afgelopen week (2 oktober 2013) stond er in het Naarder Nieuws een aardig stukje over de nieuwe burgerparticipatie in de gemeente Naarden. (toekomstige fusiegemeente!).
Enkele citaten van de wethouder Wil de Vries (Groen Links)  uit dit krantenbericht:
als je mensen mee laat denken, staat het eindresultaat niet van tevoren vast”.
“ik heb het idee dat ze in Bussum bijvoorbeeld nog op het oude spoor zitten, maar die zullen ook om moeten. Samen met je inwoners maak je de beste plannen”.!!
De spijker op zijn kop zou ik zeggen. Groen Links in Bussum en de andere coalitiepartijen  inclusief de CU kunnen hier nog iets van leren. In Bussum organiseren ze uiteindelijk wel een uitgebreide inspraak maar met de prachtige uitkomsten, gedragen door vele inwoners, doen ze niets. En als er dan een partij is, die dit duidelijk maakt, D’66 in dit geval, sluiten de rijen van de coalitie zich en beperken zij zich tot de procedure zonder inhoudelijk op de zaak in te gaan. Sterker nog, ze veranderen het procesplan waarbij ze het definitief ontwerp uit de inspraak halen en de hele procedure drie maanden vervroegen omdat ze er nu al van overtuigd zijn dat in de nieuwe gemeenteraad geen plaats is voor de huidige coalitie en dus ook niet voor de rampzalige plannen van een supermarkt op het terrein van Scapino/Nieuwe Brink. Tegelijkertijd negeren ze de bezwaren van het merendeel van de inwoners van onze gemeente.
Bussum kan nog heel wat leren van de gemeente Naarden!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Democratie, Krantenartikel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.