Wonen

Deskundigen benadrukken dat Bussum werk moet maken van beleving in het centrum. Het winkelaanbod is al zeer gevarieerd met veel kleine zelfstandige ondernemers en een aantal bekende ketens. Ook de dagelijkse boodschappen passen goed in het centrum van Bussum, mits er ook in het centrum gewoond wordt, aldus Cor Molenaar geciteerd in de Centrumvisie van Bussum. Beleving betekent ook de toevoeging van andere functies, zoals horeca, kunst, cultuur en Wonen, zo gaat de Centrumvisie terecht verder.

Het centrum van Bussum biedt juist ook voor wonen een uitgelezen kans. Bussum heeft een grote behoefte aan starterswoningen en woningen voor ouderen die willen doorstromen. Dat zijn zowel vitale ouderen, die willen doorstromen naar een comfortabel appartement, dicht bij voorzieningen, en ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Bussum is vrijwel uitgebouwd. Iedere locatie moet dan ook goed op z’n woonmogelijkheden worden bekeken.

Het krimpende winkelaanbod biedt zoals gezegd een prachtige kans.

Voor starters zou het ideaal zijn om de wooncarrière te beginnen in een appartement boven winkels of bedrijven, in de kern van het centrum. Door de werkgroep Wonen bestaande uit experts en betrokken burgers wordt dringend aanbevolen de mogelijkheden daartoe opnieuw grondig te onderzoeken. Voor ouderen zijn de randen van het centrum uitermate geschikt. Thierensstraat, Kerkstraat, Scapinoterrein, het zijn locaties die nog volledig ontwikkeld kunnen worden, en die een wezenlijke toevoeging kunnen vormen aan het wonen in Bussum  op een locatie die voor bewoners vele voordelen heft.

De woonfunctie komt ook ten goede aan de bedrijven in het centrum. Wonen bevordert de veiligheid, juist ook op de tijden dat de winkels gesloten zijn,. En wonen levert de bedrijven ook de bezoekers die de omzet kunnen verbeteren.

Wij zijn dan ook krachtig voorstander van de versterking van de woonfunctie in het centrum, voor starters en senioren. Zowel boven winkels als op de begane grond, afhankelijk van de locatie.

Het Wilhelminaplantsoen is bij uitstek geschikt voor wonen op de begane grond. Het biedt een ideaal woonklimaat voor gezinnen. Dat geldt evenzeer voor de Kerkstraat en de Thierensstraat, waar nog de aantrekkelijke restanten zijn van het tuindorp Bussum, midden in het centrum. Een voortzetting daarvan biedt zowel functioneel als qua vormgeving een wezenlijke aanvulling op het zo gewenste karakter van een modern tuindorp.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s