Over ons

Kees Flink en Ben de Veth zijn beiden planoloog/geograaf. Zij waren betrokken bij de herziening van het centrumplan van de gemeente Bussum in de jaren ’70. Toen al waarschuwden zij vanuit hun vakgebied voor overbewinkeling, verlies van waardevolle historische gebouwen, onvoldoende rekening houden met belangen van langzaam verkeer, gebrek aan groen en ontbreken van draagvlak door onvoldoende inspraak van bewoners en bedrijven. Kees voerde parlementair actie als lid van de gemeenteraad voor PPR/PSP, Ben voerde actie in de brede Bussumse werkgroep Bussum NATUURlijk Anders, waarin burgers, specialisten, winkeliers en architecten samenwerkten aan een alternatief plan.
Beiden zijn van mening dat de huidige problemen in het centrum het gevolg zijn van verkeerde beslissingen in de jaren ’80.
Beiden zijn ook van mening dat een tuindorp als Bussum een prachtig centrum verdient: groen, compact, duurzaam, levendig, inspelend op de krimp aan winkels en met meer ruimte voor wonen, daghoreca en cultuur.
Beiden hebben zich ingezet om de bevolking te betrekken bij de verbetering van het centrum. Dat heeft geleid tot een uitgebreide inspraakprocedure en een unaniem door de gemeenteraad aanvaarde Centrumvisie, waarin de resultaten van de inspraak zijn verwekt. Daar zijn ze uitgesproken lovend over.
Ben en Kees zijn geboren en getogen Bussumers. Hun wens is mee te werken aan de ontwikkeling van een centrum dat past bij het karakter van Bussum als tuindorp en gebaseerd is op echte betrokkenheid van bewoners en degenen die in het centrum hun brood verdienen.
Bussum moet beter, maar wel op een NATUURlijke manier.
Alle informatie die daarbij kan helpen willen ze graag delen, met iedereen die mee wil helpen aan een NATUURlijk Beter Centrum.

De site biedt een platform voor elke Bussumer die zich betrokken voelt bij het realiseren van  een mooi, levendig en uniek centrum van Bussum

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s