Participatie

Inspraak centrum Bussum

Oktober 2011 presenteerde het college van B&W een centrumplan op 2 inspraakavonden. De voorbereidingstijd was echter te kort en er was feitelijk geen mogelijkheid om in gesprek te gaan met het college. Veel mensen voelden zich niet serieus genomen. Wij drongen met meerdere Bussumers dan ook aan op een nieuwe inspraakprocedure. Het College besloot ons verzoek te honoreren.
Onder leiding van een onafhankelijk voorzitter vonden in de periode januari – april 2012 vier inspraakavonden plaats. Op basis van de meest recente inzichten op gebied van bewinkeling, verkeer en vervoer en duurzaamheid discussieerden vele Bussumers over de kernwaarden van Bussum. De verslagen van deze vier avonden staan onderaan dit artikel en bij de gemeentelijke documenten. Daarvan afgeleid werden uitgangspunten opgesteld voor een nieuw Centrumplan. Zo kwam de Centrumvisie van Bussum tot stand die op 17 mei 2012 unaniem door de gemeenteraad werd vastgesteld.

De Centrumvisie wordt inmiddels in 7 werkgroepen met experts en betrokken burgers en organisaties uitgewerkt.
Een klankbordgroep bewaakt de onderlinge samenhang en de afstemming op de nieuwe integrale Centrumvisie.

In november vindt een inspraakbijeenkomst plaats over de resultaten.
Het ligt in de bedoeling dat het Centrumplan dat op die manier tot stand komt eind van het jaar door de Gemeenteraad wordt vastgesteld.
Daarna kan met de uitwerking in deelplannen begonnen worden.

Burgers en ondernemers kennen als geen ander de kwaliteiten van het gebied. Tijdens de eerste fase inspraak kwamen al veel bruikbare ideeën naar boven. En vastberadenheid om door ‘de gemeente’ betrokken te worden bij de invulling van het centrum. Het centrum van Bussum is hard aan een vernieuwingsoperatie toe is. Een prachtig tuindorp verdient een even prachtig centrum. 

 

120118 Gebiedsvisie Centrum 1e participatiebijeenkomst notulen.

120118 Participatie Gebiedsvisie Centrum Bussum deel 1 Conclusies.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s