Welke coalitie in Bussum er ook komt: huidig centrumplan (Scapino -Nieuwe Brink) wordt aangepast!

coalitie bovenaanDe Gooi en Eembode besteedde vóór de verkiezingen ruim aandacht aan de verschillende politieke standpunten in Bussum. Op 30 januari werd een volle pagina in de Gooi en Eembode gewijd aan het centrumplan. Op de stelling: ‘Er moet nu een nieuw centrumplan (Scapino-Nieuwe Brink) komen’, reageerden alleen de VVD, Groen Links en de Christen Unie negatief. Alle andere partijen waren het met de stelling eens.
Daarmee werd duidelijk wat de kiezers konden verwachten van de verschillende partijen.
VVD, Groen Links en Christen Unie verloren maar liefst 6 zetels. D66 en Bussums bloei (nu Hart voor Bussum), wonnen er 6. Beiden zijn verklaard voorstander van een nieuw plan, net als het CDA.
Ze organiseerden samen een petitie onder de bevolking tegen het plan van het College en de projectontwikkelaar en vóór een alternatief. Dat alternatief werd ook gemaakt: een maquette en een berekening gaven aan dat het anders kon.
Dat dit sterk leeft onder de bevolking bleek uit de uitslag: ruim 3000 inwoners ondersteunden de actie. In het verkiezingsoverzicht in de Gooi en Eembode verklaarde nu ook de PvdA zich voorstander van een nieuw plan.
De verkiezingen in Bussum leverden een aardverschuiving op. Ten gunste van een nieuw centrumplan. D66, Bussums Bloei (nu Hart voor Bussum) en CDA hebben samen 11 (van de 23) zetels. Samen met de nieuwe Gooise ouderenpartij (GOP) en de PvdA hebben ze er maar liefst 16. Dat is de overgrote meerderheid van de nieuwe raad (totaal 23 zetels).
De conclusie kan dan ook geen andere zijn dan dat het plan voor Scapino Nieuwe Brink wordt aangepast, uiteraard in samenspraak met de Bussumers zelf.
Daarmee komt een eind aan de lange discussie over dit laatste stuk van het centrum van Bussum.
Wat ons betreft gaat het nieuwe college hier direct mee aan de slag, zodat meer vertraging wordt voorkomen.
De uitslag van de verkiezingen is duidelijk. Nieuwe gemeenteraad: aan de slag hiermee!
coalitievorming onderaan

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum, Democratie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.