De verkiezingen komen eraan (1)

Waarop gaan we stemmen in september?In de Gooi- en Eembode van 30 januari was een hele pagina gewijd aan het centrum. De politieke partijen konden reageren op de stelling: Er moet nu een nieuw centrumplan (Scapino-Nieuwe Brink) komen.  Nog steeds blijven VVD, Groen Links en CU het oneens met deze stelling. Deze partijen vinden het (nog) bestaande plan een groen plan (al het aanwezige groen rondom Scapino verdwijnt en er komt slechts helikoptergroen op het dak van de supermarkt voor terug), dat recht doet aan een compact centrum (terwijl het bestaande centrum onnodig verder uitgerekt wordt) en de uitbreiding van het aantal vierkante meters winkelvloeroppervlak  is niet zo bezwaarlijk.
Opvallend is het standpunt van de PvdA bij monde van hun lijsttrekker en huidig wethouder Gerard Boekhoff. Hij stelt: “Het laatste plan voldeed niet aan de voorwaarden  en het College van B&W heeft terecht besloten dit tegen te houden. Natuurlijk zijn we blij dat de PvdA nu eindelijk publiekelijk uitspreekt dat zij tegen het bestaande plan zijn, maar de reden die hij aanhaalt klopt niet. Het centrumplan is teruggetrokken omdat de heer Barneveld (je kunt hem moeilijk wethouder noemen als hij zich niet aan de eigen Bussumse wetten houdt) geen anterieure overeenkomst kon laten zien. Een kapitale blunder.
De oppositiepartijen (CDA, D66 en Bussums Bloei) zijn en blijven tegen het bestaande plan.  Net als Hart voor Bussum dat afgelopen zomer in een korte tijd bijna 3500 handtekeningen ophaalde tegen het centrumplan.
Wij zijn blij dat de kiezer nog de mogelijkheid krijgt om zich hierover uit te spreken.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Democratie, Krantenartikel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.