Radicale oplossing voor de Nieuwe Brink

leegstand

In het Bussums Nieuws van deze week staan twee opmerkelijke artikelen. Aan makelaar/taxateur Carel Rasch wordt de vraag gesteld wat hij vindt van de leegstand in het centrum van Bussum. Zijn antwoord:”Het is erg jammer dat met name de middenstand het moeilijk heeft. Wat mij betreft had de Nieuwe Brink nooit gebouwd mogen worden, het is een gruwel. Destijds was het legitiem en het voorzag in de behoefte aan meer winkels en woningen. Het heeft echter een tweedeling in het centrum veroorzaakt.. Ik zou zeggen: veeg het plat en zorg voor groen of meer betaalbare woningbouw.
Het Bussums Nieuws maakt ook nog melding van het feit dat Bussum  behoort tot de honderd gemeenten met de meeste lege winkels van Nederland. Daarmee is Bussum koploper in de regio.
Het wordt tijd dat er nu eindelijk andere plannen voor het gebied Scapino/Nieuwe Brink komen. Met de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de deur zijn wij benieuwd naar de standpunten van de politieke partijen. De komende tijd zullen wij gebruiken om duidelijk te maken hoe de partijen denken over dit deel van ons centrum.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .