Gemeenteraad welwillend over alternatief D66

dubbele_achtDe gemeenteraad van Bussum heeft D66 gevraagd haar alternatief financieel te onderbouwen en na te gaan of er draagvlak is onder de grondeigenaren en de ontwikkelaar. D66 had een goed betoog om de winkelstructuur van Bussum (de zogenoemde winkel-8) eens goed tegen het licht te houden vanwege alle veranderingen op economisch gebied, de groeiende leegstand en het veranderend winkelgedrag van de consument. 
De partijen hadden waardering voor het initiatief van D66 en zijn bereid over haar voorstel te praten, als er maar overleg met eigenaren en ontwikkelaar plaats vindt.
Wat ons betreft een positieve ontwikkeling. Inderdaad is er sinds 2009 heel wat veranderd in het winkellandschap. Veel economen en distributieplanologen wijzen op de noodzaak van een levendig en compact centrum. En voor dorpscentra vooral ook op de noodzaak de krimp goed te managen.
Op de valreep van het oude jaar een positief bericht over de bereidheid van politiek Bussum de discussie aan te gaan.
De gemeente is zelf ook grondeigenaar in het gebied. En stelt de kaders voor de ontwikkeling van plannen. Alle reden voor een goede bezinning.
Dat hoeft niet lang te duren, als het maar goed gebeurt en met hulp van deskundigen. Het zou mooi zijn als de deskundige bij uitstek, professor Cor Molenaar, hierbij betrokken wordt. Hij kent Bussum en heeft al eerder zijn visie op het centrum gegeven.
We hopen op een vruchtbaar 2014, voor het centrum en daarmee voor Bussum als geheel.
Daar werken we graag aan mee!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Leegstand en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.