Herkansing voor Scapino Nieuwe Brink? Gouden kans tot bijstelling plannen

herkansingHet College van B en W heeft het postzegelbestemmingsplan Scapino/Nieuwe Brink en het Definitief Ontwerp bouwplan van de agenda van de komende commissie Ruimte gehaald. Ondanks voortdurend positieve berichten van de wethouder blijkt er – gelukkig – nog steeds geen overeenkomst te zijn tussen de gemeente en de projectontwikkelaar over  de mogelijk schadelijke gevolgen van het plan. Dat zou onder andere te maken hebben met een eventuele verhuizing van Albert Heijn van de Veerstraat naar de Nieuwe Brink. De gemeente heeft altijd gesteld dat het hierom verplaatsing gaat en niet om toevoeging van vierkante meters.
Wat ons betreft zit Albert Heijn prima op de huidige plek en hoeft helemaal niet weg naar de Veerstraat. Er is op de Olmenlaan  voldoende parkeercapaciteit, en de plek is goed bereikbaar. Dat geldt zeker niet voor verplaatsing naar Scapino /Nieuwe Brink, die een grote belasting voor de omgeving aan Kerkstraat, Thierensstraat, Brinklaan en Herenstraat gaat opleveren. De positieve effecten voor de middenstand worden naar onze mening bovendien sterk overdreven.
Het zou nog maar zeer de vraag zijn of er voldoende steun voor de voorliggende plannen geweest zou zijn. Een van de heikele punten uit de plannen is de verkeersafwikkeling op de Kerkstraat. In de beantwoording van de zienswijzen geeft het College aan dat pas medio 2014 en een nieuw verkeerscirculatieplan vastgesteld kan worden. We kunnen ons niet voorstellen dat de raadsleden zonder deze informatie akkoord zouden zijn gegaan met deze plannen.
Gezien de nog steeds sterk toenemende verkoop via het Internet (het gaat sneller dan verwacht) krijgt het College alsnog de kans om de plannen bij te stellen en echt  een compact centrum na te streven en af te zien van (extra) bewinkeling op het terrein van Scapino/Nieuwe Brink.
Wij hopen dat raadsleden deze kans aangrijpen om het college te vragen de plannen bij te stellen en samen met de Bussumse ondernemers en bewoners zo snel mogelijk een nieuw plan ontwikkelen, dat op steun van veel meer Bussumers kan rekenen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Leegstand en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.