Actie! Noodplan voor de retail

9200000019573345In het onlangs verschenen afsluitende boek in de trilogie over de veranderende retailmarkt behandelt Prof. Dr. Cor Molenaar nadrukkelijk de kansen en de mogelijkheden die er zijn voor een stadscentrum en geeft hij concrete adviezen aan winkeliers, gemeentelijke bestuurders en andere betrokkenen. Maar hij laat ook zien hoe er geklungeld wordt door gemeentes.  Hieronder enkele opmerkingen die direct op Bussum (kunnen) slaan:
“Hoe kun je nu beslissingen nemen op basis van een plan uit 2008. Vaak gaat zo’n plan ook nog eens in op ruimtelijke ordeningsvraagstukken en niet op koopstromen of mogelijke effecten van Internet. Is er dan niemand bij B&W of in de raad die inziet dat de wereld van retail in een paar jaar tijd drastisch is veranderd? Ziet niemand dan de lege winkelstraten  en leegstaande panden? Het is logisch, in deze dynamische tijd, dat de juistheid van besluiten regelmatig wordt getoetst”.
Ook concrete oplossingen worden in het boek besproken. Bijvoorbeeld het realiseren van een Internetplatform van het centrum. Dit is goed mogelijk in een compact centrum. Hoe compacter het gebied, hoe beter zal de verkoop zijn. Een wijze les voor de gemeente Bussum!
In dit laatste deel van zijn retail-drieluik komt Molenaar met een concreet actieplan gericht op alle retailers en gemeentes. Dit boek legt zwakke plekken bloot en geeft in elk hoofdstuk gerichte adviezen voor actie! Concreet, to the point en zonder blad voor de mond.
Ondernemers, bestuurders van gemeenten, winkeliers, vastgoedhandelaren en retail- en marketingprofessionals zouden kennis moeten nemen van dit boek.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Concurrentie Internet en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.