Raadscommissie Ruimte: geen zorgen voor teveel winkels in Bussum!

opheffingsuitverkoop1Ondanks alle waarschuwingen over de toenemende leegstand, de zorgen van de provincie, de pleidooien geen nieuwe winkels bij te bouwen en het onbegrip bij duizenden Bussumers ging de coalitie van VVD, PvdA en Groen Links in Bussum maandag 16 september akkoord met het ontwerp Bestemmingsplan Centrum. Dat biedt de mogelijkheid tot uitbreiding met bijna 2000 m2 winkels op het terrein van Scapino Nieuwe Brink. De coalitie heeft er alle vertrouwen in dat het postzegelbestemmingsplan voor dit gedeelte en het plan van de projectontwikkelaar, Bussum niet in de problemen zullen storten.
Naar onze mening is niets minder waar dan dat. De geplande verhuizing van Albert Heijn naar het centrum betekent achterlaten van een groot winkeloppervlak. Dat dit gevuld moet worden met een geheel nieuwe winkel  is wel degelijk uitbreiding en geen verplaatsing. Zo strooit Bussum ook de provincie zand in de ogen.
Dat een verplaatsing van Albert Heijn geen oplossing is voor de Nieuwe Brink en een groot verkeersinfarct veroorzaakt aan Kerkstraat, Thierensstraat, Brinklaan en Herenstraat lijkt niet te worden geloofd. Het plan van de projectontwikkelaar lijkt ten koste van alles te moeten doorgaan. Zo dwing je oprecht bezorgde Bussumers in het verzet, in plaats van dat je met hen samenwerkt.
De PvdA praat 24 september met haar achterban over deze kwestie. We hopen dat het gezond verstand overheerst.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s