Gemeente Bussum moet in actie komen

action-1In het Bussums Nieuws stond vorige week het onderstaande artikel:
BUSSUM – De leegstand van panden voor ondernemers neemt toe. Het afgelopen jaar kwam er voor ongeveer 620 m2 aan extra lege plekken boven op de al bestaande leegstand.
Daarmee scoort Bussum slechter dan de rest van de streek. Over het algemeen nam de leegstand met ongeveer 5,8 procent af.
Door de hele regio werden veel lege plekken weer opgevuld. Zo nam voor Hilversum (-7290 m2), Huizen (-4305 m2) en Weesp (-6547 m2) de leegstand af. Naast de toename van Bussum, nam de leegstand ook voor Naarden (+5790 m2) en Wijdemeren (+1345 m2) toe. Tot zover het Bussums Nieuws.
Bussum doet het dus slecht en dat gaf Prof. Molenaar in januari aan. Er is de laatste twee jaar helemaal niets gebeurd om het centrum aantrekkelijker te maken. Ook het aanstellen van de dorpsmanager – waar al twee jaar om gevraagd wordt – is voor het huidige College blijkbaar te moeilijk.
Sinds juli is de winkel van Action aan de Slochterenlaan geopend. Het is er enorm druk. Het grote aantal fietsen dat er dagelijks voor de deur staat rechtvaardigt de veronderstelling dat een groot gedeelte van de omzet ten koste gaat van de Bussumse middenstand. Maar ja, dat is volgens VVD-wethouder Barneveld de marktwerking.
Kom op College, kom in actie! Maar dan wel echt samen met ondernemers en bewoners.
Kies voor samenwerking in plaats van confrontatie!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .