CDA Bussum: Onveilig centrum bij komst super op Nieuwe Brink Scapino

Een supermarkt op Scapino Nieuwe Brink kan tussen 16.700 en 20.000 klanten per week opleveren, aldus een berekening van CDA Bussum. Dat trekt veel extra verkeer naar de Kerkstraat, levert een sterke toename van de onveiligheid ook voor schoolgaande kinderen, en door de bevoorrading een zeer ongewenste aantasting van het leefklimaat in de directe omgeving. Het CDA is van mening dat het winkelvloeroppervlak in Bussum niet meer moet worden uitgebreid. Eventuele nieuwe bewinkeling moet volgens haar direct  worden gekoppeld aan vermindering van winkels elders, bv ten gunste van wonen in of bij het centrum.

Het CDA ziet hierdoor kansen voor woningen op de begane grond op de Brinklaan (tegenover ‘Bel Ami’) en aan de Kerkstraat, die minder hoog kunnen worden dan in het plan van de projectontwikkelaar. Voor het hele bericht zie: http://www.cda.nl/noord-holland/bussum/actueel/toon/cda-bussum-zeer-bezorgd-over-verkeersveiligheid-kerkstraat/

Wij zijn het eens met het CDA wat betreft de effecten van een grote supermarkt op Scapino Nieuwe Brink. Een supermarkt is ‘one stop shopping’ en levert voor de omliggende winkels vrijwel geen nieuwe klanten op. Ook wij verwachten een verkeersinfarct aan de Kerkstraat en negatieve effecten op de bewoning.

Wat ons betreft overigens geen uitruil tussen locaties. Hou t centrum compact, beperk dat tot het echte hart van Bussum, daar horen de Scapinogronden niet bij. Bouw daar woningen met aan wonen gerelateerde functies (werk aan huis/zorg). Daar is behoefte aan. En daar is veel steun voor in de Bussumse bevolking zo bleek uit de actie van Hart voor Bussum. Politiek Bussum: laat zien dat u dit signaal verstaat en pas de plannen aan. Samen met de Bussumers. Pak die kans!

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.