Ook in Hilversum groeit de winkelleegstand

In Hilversum neemt de winkelleegstand schrikbarend toe. Met name in de Gooische Brink, maar ook aan de Gijsbrecht van Amstelstraat en Havenstraat eindigen binnenkort veel huurovereenkomsten, aldus een bericht in de Gooi en Eemlander van vandaag, 8 juli.

,,In de binnenstad ontkomt geen enkel gebied aan de crisis’’, meldt wethouder economische zaken Jan Rensen in de Hilversumse ’leegstandsmonitor’. Deze is gebaseerd op cijfermateriaal Funda en RealNext, aangevuld met bij de gemeente beschikbare informatie.

,,Ook de leegstand aan het einde van de Kerkstraat (C&A-plein tot Kerkbrink) is zorgelijk’’, stelt Rensen. ,,Diverse panden staan langer dan een jaar leeg. Het pand aan de Kerkstraat 112 (voorheen Meddens) zelfs meer dan twee jaar.’’

In de aanloopstraten werkt Hilversum na aan een plan om winkels te veranderen in woningen of sportvoorzieningen.

In Bussum wordt niettemin het Scapinoterrein nog met winkels uitgebreid. Dit ondanks massaal onbegrip bij veel inwoners en ondernemers. Een motie van D66, CDA en Bussums Bloei om voor dit gebied een heel ander plan te maken, met veel meer woningen en minder winkels, haalde het recent niet in de Bussumse gemeenteraad. Sterker nog, het plan wordt enigszins aangepast, maar een andere motie om daar de bevolking via inspraak over te raadplegen haalde het evenmin. Massaal onbegrip begint plaats te maken voor verzet. En dat is jammer, het lijkt ons beter in gesprek te gaan met mensen die zorgen hebben over hun dorp.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ook in Hilversum groeit de winkelleegstand

  1. Axel zegt:

    Bussumse gemeenteraad gaat zijn eigen gang, en schept zijn eigen Fyra.

  2. joop savaneta zegt:

    Je overleveren aan project ontwikkelaars is altijd verwerpelijk omdat die laatsten dan uiteindelijk toch beslissen hoe de bebouwde ruimte ingevuld dient te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s