Raad Bussum vraagt College aanpassing bouwplan Nieuwe Brink Scapino

De handtekeningenactie voor een alternatief bouwplan Nieuwe Brink Scapino van Hart voor Bussum heeft resultaat gehad. Dat in zo korte tijd ruim 1500 handtekeningen  en meer dan 100 petitieverzoeken werden ingediend zagen de meeste partijen als een duidelijk signaal uit de Bussumse bevolking dat de winkeluitbreiding te groot is, het plan te massaal en met te weinig groen. De actie was bedoeld een alternatief plan te laten ontwikkelen met meer woningen en minder winkels op deze plek. Dat voorstel heeft het dan niet gehaald, maar met uitzondering van Groen Links vroegen alle partijen aan het College het plan dat er nu ligt wel aan te passen.
Niet doof
Zegering Hadders, fractievoorzitter van de VVD verwoordde het zo: ‘We gaan er vanuit dat het college en de wethouder niet doof zijn en luisteren naar het zo duidelijke signaal uit de bevolking’. En tegen de indieners van de motie voor een andere bouwplan: ‘wacht u maar even af, in september ligt er een aangepast plan’.Vrijwel alle raadsleden lieten blijken onder de indruk te zijn van zo’n massale steunbetuiging voor een ander plan. Duidelijk werd dat het plan van de projectontwikkelaar niet financieel onderbouwd was en op een aantal punten strijdig met de de centrumvisie die de raad in 2012 unaniem had aangenomen, het resultaat van een uitstekende inspraakprocedure. D66 betoogde dat het alternatief dat zij samen met CDA en Bussums Bloei in korte tijd hadden laten maken wel financieel onderbouwd was en financierbaar is.
Dilemma
Meerdere raadsleden gaven aan in een lastig dilemma te zitten: zij vinden dat Bussums hart snel moet worden aangepast. Het vertoont grote gaten en is op een aantal plekken ronduit van slechte kwaliteit. Ze willen ook niet doof zijn voor het massale protest en zien het probleem van de groeiende winkelleegstand. Dat de motie van D66, CDA en Bussums Bloei voor een geheel nieuw plan het niet haalde is jammer. Lichtpuntje is dat de kritiek begrepen is en vrijwel de hele raad aandringt op aanpassingen.
Aangepast plan in september: opnieuw inspraak!
Verwacht wordt dat er op 16 september een aangepast plan bij de raad of de raadscommissie ligt. Wij rekenen er op dat de Bussumse bevolking opnieuw de gelegenheid krijgt zich daarover uit te spreken. En de gemeente inderdaad niet doof is voor het massale protest. Hart voor Bussum, de recent opgerichte beweging voor een ander plan voor het centrum mag zijn inspanningen deels beloond zien. Hulde voor t stevige protest! Hart voor Bussum gaat door. De actie is nog niet voorbij. Er is nog geen ander plan. Bussum verdient beter dan het huidige. Zo langzamerhand begint die opvatting naar onze mening breed te leven.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s