Nu ook alternatief voor De Nieuwe Brink

Op een zeer geslaagde bijeenkomst van Hart voor Bussum, afgelopen maandagavond, heeft de bekende Bussumse architect Theo Fambach, ook alternatieven voor de Nieuwe Brink gepresenteerd.  In de commissie Ruimte kwamen twee weken eerder opmerkingen dat het toen gepresenteerde alternatief niets deed met de Nieuwe Brink. het was geen totaalplan werd er door de coalitiepartijen gezegd. Alsof je niet voor een deel van een plan een alternatief kunt bedenken! Theo heeft niet stilgezeten en in het weekend heeft hij twee schetsen gemaakt.

voorgevel Nieuwe Brink.2

achtergevel Nieuwe Brink.2

In dit plan moet worden uitgegaan van het compleet leeg halen van de begane grond, nieuwe indeling (wellicht met wat wonen terug op begane grond, twee fietsenstalingen), nieuwe houten puien (in houtkleur), met de opgaande gevels geheel geïsoleerd, voorzien van pleisterwerk in mediterrane kleuren (past wel in onze multiculturele samenleving).
Gehele dak isoleren volgens de laatste stand der wetenschap, zonnepanelen etc.
De luifels vervangen door geheel transparante horizontale luifels (superdun), zodat men toch droog langs de winkels kan lopen. Luifels geven toch een “break” met het opgaande werk.
De bestaande kozijnen geheel schilderen in gedekte kleur.
Alle balkons en borstweringen (vergen nu teveel onderhoud) vervangen door eigentijdse borstweringen (half glas, half dicht), die nauwelijks onderhoud vragen (voorbeeld in Naarden te zien).
Een begroting zal aantonen dat dit voorstel substantieel lager zal zijn dan het nu gereserveerde bedrag (waarbij de gevels slechts geverfd zullen worden).
Op deze avond hebben wij een presentatie gehouden waarin het huidige plan in historisch perspectief werd geplaatst en het gesloten front van het College van B en W pijnlijk aan de kaak wordt gesteld. Klik HIER voor de presentatie

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .