Opmerkelijke uitspraak van de CvK van Noord Holland.

remkesOp woensdag 29 mei j.l. vond in WTC Amsterdam het symposium ‘De toekomst van de bouw in de Randstad Noord’ plaats. De middag werd geleid door journalist Sven Kockelmann. In het forum werd gediscussieerd door Johan Remkes (Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland), Elco Brinkman (CDA-senator en scheidend voorzitter van Bouwend Nederland), Bart Krol (gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling in de Provincie Utrecht), Angelien Kemna (lid Raad van Bestuur en directeur Asset Management APG) en Jan Kets (voorzitter Bouwend Nederland Regio Randstad Noord) voor een gehoor van ca. 200 genodigde gemeentebestuurders, bouwers en architecten (2) over het thema: een visie op de toekomst van de bouwnijverheid in de Regio Randstad Noord. Vragen zoals hoe kunnen we institutionele beleggers bij de hypothecaire woningfinanciering en regionale infrastructurele projecten betrekken en wat kunnen overheden doen om de bouwproductie te stimuleren, kwamen ter tafel. De heer Remkes deed een opmerkelijke uitspraak m.b.t. voorgenomen winkeluitbreidingen in Randstad Noord. Onverantwoord en gespeend van elke realiteit, vond hij! Hij voorspelde met de groei van internetaankopen door het publiek een drastische terugloop van het aantal winkels. Beter zou het zijn de bouwproductie voor woningen stukje bij beetje en “al sleutelend” op te voeren.

Artikel aangeleverd door onze speciale verslaggever Theo Fambach.

Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Leegstand en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Opmerkelijke uitspraak van de CvK van Noord Holland.

  1. Jan Schippers zegt:

    t is even wennen, maar Remkes is nu Commissaris van de Koning.

  2. Ben de Veth zegt:

    t is even wennen ja. Doet niets af aan z’n inzicht. We zouden graag willen dat dit in Bussum werd onderschreven. Dit speelt overal, maar blijkbaar niet in Bussum. Ondanks de vergrijzing, de economie, de snel toenemende leegstand, en de toename van het webwinkelen. inderdaad, allemaal ook in Bussum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s