Verdeeldheid in commissie over Scapinoplan.

postWoensdag 24 april kwam de commissie Ruimte bij elkaar om te adviseren over het  Voorlopig  Ontwerp bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing van de herontwikkeling Scapino/Nieuwe Brink. Na de presentatie van de projectontwikkelaar spraken de politieke partijen zich uit over het voorliggende plan. D’66 is tegen dit plan. Er komen te veel winkels .  De PvdA was van de coalitiepartijen het meest kritisch. 8 Zorgpunten werden genoemd waaronder de vraag of de invulling met extra winkelruimte op het terrein van Scapino niet ten koste gaat van het winkelbestand elders. Henk Lansink van Groen Links is van mening dat alle verhalen over leegstand  (inclusief de journaaluitzending van een dag eerder) niet van toepassing zijn voor Bussum. (een korte wandeling door het centrum maakt het tegendeel duidelijk).  Bij de ChristenUnie overheersen de twijfels over de bewinkeling. Men is er nog niet uit en zou daar graag nog eens uitgebreid over willen praten. Het CDA – bij monde van Jos de Lange – sprak zich heel duidelijk uit: men is tegen uitbreiding van de bewinkeling. De vestiging van een grootwinkelbedrijf gaat ten koste van de Bussumse speciaalzaken. Bovendien verwees hij terecht naar het verleden. Toen verwachtte men ook dat het allemaal wel goed zou gaan met de Nieuwe Brink. Het CDA wil een alternatief plan om echt te kunnen kiezen. De VVD heeft totaal geen bedenkingen. “U mag los” was hun reactie, oftewel,  projectontwikkelaar ga uw gang. Bussums Bloei was het eens met de VVD maar vreemd genoeg gaven ze op het eind aan dat ze tegen een supermarkt op het terrein van Scapino zijn.

Al met al blijft er onduidelijkheid over het vervolg bestaan. Alleen Groen Links en de VVD zijn op dit moment voor een uitbreiding van maar liefst 1800 vierkante meter nieuwe winkels.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Leegstand en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.