Alsof de duvel er mee speelt….

duivel3Elke keer als er op  het gemeentehuis een belangrijke vergadering over het centrumplan is,  is er op de TV een uitzending over de zorgelijke situatie van het winkelbestand. Dinsdagavond was er in het journaal een thema over de leegstand van de winkels. Er werd wederom gezegd dat het aantal winkels in de nabije toekomst zal afnemen. Cor Molenaar vertelde een jaar geleden al dat één op de drie winkels zal verdwijnen. Desondanks blijft de gemeente Bussum maar volharden met een uitbreiding van het aantal winkels vanuit de gedachte dat een trekker op de het terrein van Scapino/Nieuw Brink voor meer winkels zal zorgen. Dit is een ernstige misvatting. Het aantal winkels neemt af, o.a. door de vergrijzing en het Internetwinkelen. Dat betekent dat een uitbreiding van het winkelareaal tot extra leegstand elders zal leiden. Dit staat haaks op het managen van de krimp. Dus geen uitrekking van het centrum, maar maak het centrum compact. Voeg geen 1800 vierkante winkels toe aan het centrum, want die zullen op een andere plaats verdwijnen! Oftewel, het bouwen van nieuwe winkels is het bouwen voor de leegstand.
In onderstaande artikelen wordt een en ander nog eens toegelicht: http://pro-estate.eu/2011-09-28-09-34-21/155-leegstand-hardnekkiger-dan-gedacht.html
en
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/16/bijna-een-vijfde-van-winkeloppervlak-verdwijnt-binnen-zeven-jaar/

Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Concurrentie Internet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Alsof de duvel er mee speelt….

  1. Suur Maj Zonneveld zegt:

    oeps.daar heeft de duivel niets mee van doen. dat heet toeval,wat je toevalt dan wel synchroniciteit dan wel een onderstreping van jullie argument uit jullie omgeving.Lees Casteneda bijvoorbeeld. Right track mannen!

  2. Laten we terugkomen om waar het hier nu werkelijk omdraait: de politiek is kennelijk in slaap gevallen, doof voor de werkelijkheid en in een droom dat er een wederopstanding is van blije winkeliers, waar drommen consumenten voor hun deuren staan te springen om een nieuwe i-pad te bemachtigen om zo dmv een snelle app een artikel over internet te bestellen …. Wordt wakker raadsleden en wethouders, doe er wat aan! Behuis onze vele woningzoekenden in slimme duurzame woningen met een grote woon/atelierruimte, die zelfs tot winkels weer teruggebouwd zouden kunnen worden..

  3. ineke Schrap zegt:

    Ga eens kijken in Enschede. Ook daar vond men dat de winkelstand moest worden uitgebreid. Wat is het gevolg? Hele straten staan er leeg. Hoeveel ondernemers moeten daardoor ongewild van een uitkering leven? Denk na Bussum, nu het nog kan en wees niet zo halsstarrig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s