Beroep op Provincie nieuwe winkeluitbreiding tegen te gaan

onmogelijkHet lijkt bijna ondoenlijk de gemeente Bussum te overtuigen om winkeluitbreiding in het centrum te stoppen. Veel winkels staan leeg, in omliggende gemeenten zijn uitbreidingsplannen al in een vergevorderd stadium, internetwinkelen neemt toe, het aantal winkelsluitingen eveneens, en de koopkracht neemt af. Een compact centrum, met minder winkels en meer wonen is volgens ons de juiste oplossing.

Het is voor ons ondenkbaar dat er nog steeds plannen worden ontwikkeld die binnen een decennium weer zijn achterhaald. In Bussum, maar ook in andere gemeenten. Dat is verspilling van gemeenschapsgelden en niet de oplossing voor een facelift van het centrum.

Daarom hebben we de Provincie Noord Holland gevraagd een richtlijn te ontwikkelen die uitbreiding tegengaat. In navolging van de provincie Noord Brabant, die ook met toenemende leegstand kampt.

We blijven hopen dat de gemeenteraad van Bussum toch een concrete uitspraak doet: minder winkels, meer wonen en direct aan de slag om Bussums centrum weer aantrekkelijk te maken. Wel in samenspraak, niet met de ruggen naar elkaar.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.