Gemeente handelt in strijd met de uitgebrachte inspraakadviezen.

Ontwijkende antwoorden van wethouder Barneveld op vragen of er een deal in de maak is om Albert Heijn naar de Scapino-gronden (Kerkstraat/Brinklaan) te krijgen. (vergadering commissie ruimte 28 november)
De insprekers op de Centrumvisie , waren eerder al heel duidelijk: houd het centrum compact, geen uitbreiding van winkels meer in Bussum. Behoud de nog resterende kleinschalige winkels, hou rekening met de toenemende internetverkopen, en laat Bussum niet de plek worden van de grote ketens.
Dat lijkt het wel te worden: er komt een Action aan de Slochterenlaan en op de plek waar Albert Heijn vertrekt zou een ‘prijsvechter’ moeten komen.
Verhuizing van Albert Heijn is een slechte zaak. De combinatie met Hema en parkeergarage, tegen het centrum aan is voor consumenten ideaal. Het ligt aan de rand van het centrum en belast het centrum veel minder dan wanneer AH midden in het centrum geplaatst wordt. Dit geeft een grote verkeersdruk op de kwetsbare Kerkstraat en Herenstraat.
En: er is geen behoefte aan nog meer winkels in Bussum. Wel aan woningen! Daar leent de plek van Scapino /Nieuwe Brink zich heel erg goed voor.
Bussum moet zuinig zijn op de nog bestaande winkels. Vergroot de concurrentie niet nog verder. Maak van Bussum een uniek Tuindorp, een aangename plek om te verblijven en werk alsjeblieft samen met de vele mensen die betrokken en deskundig zijn. En wees als gemeente vooral open en eerlijk. Een andere handelwijze straft zich onvermijdelijk af.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s