Eerste Pop-up winkel in leegstaand pand centrum Bussum

Het pand van de voormalige modezaak Rigah aan de Nassaulaan in Bussum staat al een paar jaar leeg. Maar afgelopen week gingen de deuren tijdelijk weer open. De eigenaar van het pand stelde de ruimte voor een maand beschikbaar aan KWF Kankerbestrijding, die daar nu een nieuw concept test. Een onderneming zonder kassa, maar met een collectebus.
Dit jaar kreeg de KWF, afdeling Bussum, als gift een voorraad kerstartikelen. De schenking kwam van een Bussumse ondernemer, die na het overlijden van zijn vrouw hun winkel sloot en KWF als begunstigde aanwees voor het restant van zijn kerstartikelen. Hij gaf de stichting de opdracht om deze in te zetten bij het verwerven van fondsen voor onderzoek en preventie. Mensen die een gift doen aan de stichting krijgen als bedankje een geschenk. Als het een succes wordt, gaat KWF kijken of ze het ook in andere steden kunnen uitrollen.

(Bron: Gooi en Eemlander 22 11 2012)

Hiermee is de eerste pop-up winkel in Bussum een feit. Pop-up stores vormen een bruikbare manier om de zichtbaarheid van leegstand in een centrum tegen te gaan. Ze brengen weer leven, en verbeteren het aanzien van de straat. Dankzij het initiatief van de KWF is voorlopig weer een stukje Bussum aangenaam gevuld.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .