Gemeente Veghel stimuleert vergroening Centrum

Het vergroenen van het centrumgebied is één van de belangrijkste onderdelen uit het Masterplan Veghel Centrum 2030. Dit kan zowel door het vergroenen van de openbare ruimte als door het vergroenen van de gevels. Door samenwerking tussen overheid en marktpartijent wordt dit verder vorm gegeven.

Vergroening is een hot item. En terecht: een groene omgeving is gezond, aangenaam, trekt bezoekers, ondernemers en bewoners. Ook Bussum heeft gekozen voor vergroening. Interessant is te kijken hoe Veghel dit aanpakt. De gemeente Veghel heeft een mooie actie om ondernemers en bewoners te stimuleren ook zelf aan de slag te gaan. In de omgeving , met behulp van sponsoring en met raad en daad bij gevelvergroening.

De gemeente heeft zich laten leiden  door het boekje ” Greenspots reloaded“.  In dit boekje wordt inzicht gegeven hoe verticale tuinen, meer biodiversiteit en een schonere lucht kunnen leiden tot hogere verkoopcijfers en een lager ziekteverzuim. De gemeente wil deze inspiratie delen met ondernemers en bedrijven. Zij schrijft in haar folder: ‘U staat er niet alleen voor, gemeente en centrummanagement zullen u in dit traject begeleiden’. Mooi voorbeeld van een actieve, stimulerende aanpak.

Klik hier voor meer informatie.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .