Gratis overdekte fietsenstalling in centrum Zaandam: tip voor Bussum

In het centrum van Zaandam kunnen sinds 1 juni fietsen gratis gestald worden in het nieuwe overdekte fietsenpakhuis. In de gratis stalling is ruimte voor 700 fietsen, brommers, scooters en scootmobielen, maar de stalling biedt meer dan alleen parkeerplaatsen. Het is ook mogelijk om er buggy’s, rollators en fietsen te huren. Ook zijn er lockers te huur om boodschappen in te plaatsen. Er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scooters en het is mogelijk om fietsen te laten repareren. In het Fietsenpakhuis is bovendien een openbaar toilet. “Deze stalling heeft alles wat een fietsenstalling van deze tijd nodig heeft”, aldus de wethouder. Het Fietsenpakhuis is geopend vanaf een half uur vóór openingstijd van de winkels tot een half uur na sluitingstijd, ook op koopzondagen.

Het Fietsenpakhuis is gebouwd door de gemeente, mede dankzij subsidie van de Stadsregio Amsterdam. De exploitatie is in handen van het re-integratie en leerwerkbedrijf Baanstede. Behalve het verzorgen van toezicht in de stalling, biedt Baanstede ook met aanvullende diensten een leer/werktraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
In Bussum zou gebouw De Vonk aan het begin van de Nassaulaan deze functie uitstekend kunnen verzorgen. Het is een plek waar veel mensen komen en er is daar nauwelijks plek om je fiets ergens neer te zetten.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .