Gratis overdekte fietsenstalling in centrum Zaandam: tip voor Bussum

In het centrum van Zaandam kunnen sinds 1 juni fietsen gratis gestald worden in het nieuwe overdekte fietsenpakhuis. In de gratis stalling is ruimte voor 700 fietsen, brommers, scooters en scootmobielen, maar de stalling biedt meer dan alleen parkeerplaatsen. Het is ook mogelijk om er buggy’s, rollators en fietsen te huren. Ook zijn er lockers te huur om boodschappen in te plaatsen. Er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scooters en het is mogelijk om fietsen te laten repareren. In het Fietsenpakhuis is bovendien een openbaar toilet. “Deze stalling heeft alles wat een fietsenstalling van deze tijd nodig heeft”, aldus de wethouder. Het Fietsenpakhuis is geopend vanaf een half uur vóór openingstijd van de winkels tot een half uur na sluitingstijd, ook op koopzondagen.

Het Fietsenpakhuis is gebouwd door de gemeente, mede dankzij subsidie van de Stadsregio Amsterdam. De exploitatie is in handen van het re-integratie en leerwerkbedrijf Baanstede. Behalve het verzorgen van toezicht in de stalling, biedt Baanstede ook met aanvullende diensten een leer/werktraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
In Bussum zou gebouw De Vonk aan het begin van de Nassaulaan deze functie uitstekend kunnen verzorgen. Het is een plek waar veel mensen komen en er is daar nauwelijks plek om je fiets ergens neer te zetten.

Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gratis overdekte fietsenstalling in centrum Zaandam: tip voor Bussum

  1. dirk de vries zegt:

    ik zeg doen.
    met mogelijkheid voor reparaties , controlebeurt en koffie.

  2. Remy van Baal zegt:

    Erg interessant. De gemeente Bussum kan hier een mooi voorbeeld aan nemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s