Onderzoek: 8,5 miljoen Nederlanders winkelen online!

Door: Arnoud Wokke.

Steeds meer Nederlanders winkelen online, zo blijkt uit een regelmatig terugkerend onderzoek naar de markt voor online shopping. Terwijl in de eerste helft van 2011 8 miljoen Nederlanders online winkelden, is dat nu gestegen naar 8,5 miljoen.

Gemiddeld besteedden online shoppers in de eerste helft van 2012 per persoon 543 euro, een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt vooral door het aantal bestellingen: dat steeg van 4,6 per persoon naar 4,9. Het bedrag per bestelling daalt al enige tijd door de opkomst van apps en downloads van bijvoorbeeld muziekalbums, die weinig kosten.

Het populairste ‘product’ om online te bestellen is een reis. Dat wordt gevolgd door telecomproducten, een verzamelnaam voor onder meer smartphones en mobiele abonnementen; in dat segment werd er in de eerste helft van 2012 voor 610 miljoen euro besteld.

Het onderzoek, de Thuiswinkel Markt Monitor, is een regelmatig terugkerend onderzoek naar online bestedingen. Het wordt uitgevoerd door Blauw Research en gefinancierd door postbedrijf PostNL. Het volledige onderzoeksrapport komt pas op een later moment online.

Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Concurrentie Internet en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s