Winkels E-Plaza sluiten deuren

Onderstaand bericht maakt wederom duidelijk dat er inderdaad sprake is van sluiting van fysieke winkels en toename van de verkoop via Internet. Men zal de krimp moeten managen!

Door Joost Schellevis, dinsdag 18 september 2012 15:10, views: 37.805

Alle fysieke E-Plaza-winkels sluiten hun deuren; de keten zal zich voortaan enkel nog bezighouden met internetverkoop. Reden is dat veel mensen alleen nog via het internet spullen aanschaffen en dus niet meer in E-Plaza-winkels komen.

Alle 58 E-Plaza-winkels in Nederland en België worden gesloten, weet het FD te melden. Een woordvoerder van Blokker Holding, eigenaar van E-Plaza, bevestigt het bericht. Er wordt steeds meer via het internet verkocht, reden voor E-Plaza om zich voortaan enkel nog toe te leggen op de internetverkoop. E-Plaza, dat videogames en films verkoopt, bestaat sinds eind jaren negentig.

De E-Plaza-medewerkers worden zo veel mogelijk overgeplaatst naar andere winkels van Blokker Group. De woordvoerder kan niet garanderen dat de banen behouden blijven, maar verwacht dat een eventueel overschot aan medewerkers via natuurlijk verloop wordt verholpen.

In veel E-Plaza-panden komt een andere winkel van Blokker Group. Blokker is eigenaar van onder meer speelgoedwinkels Intertoys en Bart Smit, maar ook van Marskramer, Xenos en Leen Bakker, naast uiteraard de Blokker-winkels zelf. Sommige winkels kunnen echter leeg komen te staan; onbekend is hoeveel. In het afgelopen jaar vielen de verkopen bij de speelgoedtak van Blokker tegen.

Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling, Compact centrum, Concurrentie Internet, Leegstand en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s