Wandeling door het centrum van Bussum

Tijdens onze wandeling door het centrum van Bussum om de huidige leegstand in beeld te brengen, werden we regelmatig aangesproken door verontruste winkeliers.  Vaak begon men meteen te klagen over de hoge huurprijzen die zij moeten betalen.  Huren van 2000 tot 4000 euro per maand zijn normaal. Met de vaste lasten erbij komt men nog veel hoger uit. Verzoeken aan de verhuurder om de huurprijs te verlagen worden genegeerd. Enkele winkeliers gaven aan dat zij deze prijzen niet meer kunnen opbrengen en op het punt staan om hun zaak te sluiten.

Ook bracht men vaak de verloedering van het centrum naar voren. Vuilnisbakken die niet meer geleegd worden, fietswrakken die twee maanden in een fietsenrek blijven staan en ongelooflijk veel troep op straat. Daar is nog veel winst te behalen volgens de verontruste winkeliers.

Ook de reclamebelasting werd vaak genoemd. De winkeliers gaven aan dat hun inspanningen om het centrum aantrekkelijker te maken niet beloond worden, integendeel, men moet er belasting over betalen.  Een ondernemer probeert op een ludieke manier onder de reclamebelasting uit te komen. (zie foto). Benieuwd of dit lukt.

image

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewinkeling. Bookmark de permalink .