Amazon.com komt nu echt naar Nederland!

Amazon wil Nederlandse markt op

 De Amerikaanse webwinkel Amazon.com gaat binnenkort de Nederlandse markt op. Het bedrijf is in gesprek met het Centraal Boekhuis over de distributie van Nederlandse boeken.

Een woordvoerster van het Centraal Boekhuis, dat boeken van Nederlandse uitgevers aan winkels levert, heeft vandaag een bericht in De Telegraaf hierover bevestigd. De Nederlandse site van Amazon zou in oktober van start gaan.

Amazon.com geldt als de grootste webwinkel ter wereld. In het eerste kwartaal van dit jaar boekte het bedrijf een omzet van 13,2 miljard dollar (10 miljard euro).

Concurrent

Via de webwinkel kunnen artikelen zoals boeken, dvd’s en elektronica besteld worden. Ook maakt Amazon tablets en e-readers. Wat het bedrijf precies in Nederland gaat verkopen, is nog niet bekend. Amazon zelf heeft officieel nog niets bekendgemaakt over de Nederlandse introductie.

Er gingen al langer geruchten dat Amazon in de zomer naar Nederland zou komen. Het bedrijf zou inmiddels al ruim een half jaar werken aan de Nederlandse versie. Daarmee kan het bedrijf de concurrentie aangaan met webwinkels als Wehkamp en Bol.com.

Bol.com laat in een reactie aan NUzakelijk.nl weten dat het bedrijf van mening is dat de komst van Amazon de verschuiving van traditionele winkels naar online winkels alleen maar zal versnellen. “Dat is voor de Nederlandse klant, maar ook voor alle online winkels positief nieuws.”

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Compact centrum, Concurrentie Internet, Krantenartikel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.